Uit elkaar? Leg aan bij een mediator! Online mediation en Outdoor mediation voor uw en onze veiligheid!

Ander licht op zaken? Online mediation en Outdoor mediation voor uw en onze veiligheid!

Corona-virus: gaat mijn echtscheiding nu wel door?

T
E

Het Corona-virus legt het openbare leven lam, maar niet uw scheiding. Video- of online-mediation bij Het Mediators Collectief (085-1307476)

Gaat mijn echtscheiding nu wel door nu het Corona-virus ons dagelijks leven lam legt?

Video- of online-mediation als alternatief in de huidige tijd

Ja hoor, als jij dit wilt tenminste! We ontvangen telefoontjes of de mediationbijeenkomsten nu wel doorgaan nu het Corona-virus in Nederland is uitgebroken. Cliënten vliegen tegen de muur op met hun aanstaande ex en maken zich zorgen of de scheiding nu wordt stilgelegd. Uit het onbekende kan natuurlijk ook wat onverwacht moois ontstaan maar niets is vervelender dan om tijdens een mediationproces ongewild in impasse te raken. Of je nu in een scheiding bent betrokken of in een mediationtraject zit met je werkgever, je wilt verder, ook nu of misschien wel juist nu.

Het corona-virus lijkt het dagelijkse leven voor een groot deel te stil te leggen. De mediators van Het Mediators Collectief zitten nu wel voor een groot deel thuis maar ze zitten niet stil. Zeker niet, door middel van videoverbindingen kunnen de mediations doorgaan als een online mediation waarbij de deelnemers en de mediator elkaar gelijktijdig kunnen zien en horen. Het vraagt wat discipline en het is even wennen. Zo zal de mediator je vooraf vragen om te beloven dat je de laptop niet dichtgooit als je boos wordt, maar het werkt wel. Online mediation is de oplossing in de huidige tijd zodat je verder komt met de situatie en door kan gaan met je leven.

Mediation vanuit huis: de technische opties

Er zijn verschillende technische opties om een online mediation op te zetten zoals bijvoorbeeld Skype of Zoom. Natuurlijk heeft iedereen de techniek thuis anders geregeld en is de één hier vertrouwder mee dan de ander, maar voor elke situatie is een oplossing. De mediator helpt je hier vooraf mee. Eerst worden de technische mogelijkheden besproken en wordt de verbinding getest voordat je online gaat met de andere deelnemer in de mediation.

Gecertificeerd Online Mediator

Veel van onze mediators zijn Gecertificeerd Online Mediator. Een online omgeving heeft een andere dynamiek dan een face-to-face bijeenkomst en dit vraagt van ieder wat extra inzet. Er is geen sprake van een chat-omgeving maar van een video-conference. Zolang niet iedereen door elkaar praat kun jij zowel als de ander vrijuit spreken en luisteren. Net als bij een gewone mediation werk je samen aan het oplossen van de knelpunten. De mediator begeleidt dit. Ook op online mediation kan toevoeging of gesubsidieerde rechtsbijstand worden aangevraagd bij de Raad voor Rechtsbijstand. Zowel scheidingen als arbeidskwesties en overige mediations worden online begeleid.

Mediation vanuit huis, via je PC, laptop, tablet of smartphone? Informeer bij Het Mediators Collectief: Contact

En vooral nu, wees aardig en mild voor jezelf en voor de ander. En lukt het even niet, neem gerust contact met ons op.

Terug naar nieuwsoverzicht »

Zoek een mediator in de buurt

Inschrijven voor de nieuwsbrief