Uit elkaar?
leg eens aan
bij een mediator!

Ander licht op zaken?

mediator Flevoland, mediator Noord-Holland

Ank Konijn

Niet wat er niet kan en wie er gelijk heeft, staat centraal maar wat er nog wel kan!
MfN registermediator
T085-1307467

Als juridisch medewerker heb ik de gebreken van juridische conflictoplossing van nabij ervaren: een rechtszaak trekt partijen uit elkaar, duurt lang, is kostbaar en voor oplossingen die rechtdoen aan de wensen van partijen is vaak geen juridisch aanknopingspunt. Na een beroepsopleiding tot legal mediator ben ik inmiddels MfN-geregistreerd familiemediator en beschik ik over een constructief kader om met conflicten om te gaan. Ik sta bekend als een scherpzinnig en doortastend conflictbemiddelaar.

Niet wat er niet kan en wie er gelijk heeft, staat centraal maar wat er nog wel kan!

Door het toepassen van verschillende technieken coach ik de deelnemers door de verschillende fases van het proces naar hun eigen oplossing. Een conflict gaat gepaard met emoties. Het is goed om te weten welke emoties er spelen, al was het maar omdat onuitgesproken wrevel de daadkracht van de deelnemers kan blokkeren. In die zin spelen emoties bij mediation een rol maar verder doe ik er niet veel mee: mediation is geen therapie en ik ben geen therapeut.

Niet je persoon, maar jullie conflict wordt ontleed.

Wat ik met elke mediation hoop te bereiken, is dat alle kansen worden benut, dat partijen vrijwillig hun keuze kunnen maken op basis van de werkelijke belangen en dat de deelnemers weer op zodanige wijze met elkaar kunnen communiceren, dat zij tot oplossingen komen; … een win-win situatie!

Werkzaam in de provincies:

Provincie Flevoland; Provincie Friesland; Provincie Gelderland; Provincie Utrecht; Provincie Noord-Brabant; Provincie Noord-Holland; Provincie Overijssel, Provincie Zuid-Holland.

Profiel

Na een langdurige werkzame periode als sociaal juridisch hulpverlener (o.a. bij het Buro voor Rechtshulp – nu het Juridisch Loket) en diverse advocatenkantoren, heb ik het gevoel dat voor mij nu alles op zijn plaats valt. Als mediator voel ik mij als een vis in het water. Mijn kennis en sociale vaardigheden kan ik aanwenden om partijen die, om welke reden dan ook, in een conflictsituatie terecht zijn gekomen, te helpen om weer op zodanige wijze met elkaar te communiceren, dat zij tot oplossingen kunnen komen. Ik streef altijd naar een win-win situatie voor beide partijen.

Werkervaring

Naast mijn ervaring als sociaal juridisch hulpverlener bij het Buro voor Rechtshulp  (nu het Juridisch Loket) en diverse advocatenkantoren, ben ik gedurende langere tijd werkzaam geweest in het bedrijfsleven, waar ik me voornamelijk bezig hield met ziekteverzuimbegeleiding en conflictmanagement op de afdelingen. Daarnaast ben ik sinds 1992 werkzaam bij vof Konijn Interieur, ons familiebedrijf in Wijdewormer. Vanaf januari 2013 ben ik, samen met mijn collega, verantwoordelijk voor het project Buurtbemiddeling (Beterburen) in Zaanstreek en Wormerland.

Zoek een mediator in de buurt