Uit elkaar?
leg eens aan
bij een mediator!

Ander licht op zaken?

mediator, Achterhoek, mediator Twente, mediator Gelderland, mediator Overijssel

Bernad te Hennepe

Uw familie mediator voor de Achterhoek en Twente !
MfN registermediator
T085-1307467

Een conflict ontstaat niet van het ene op het andere moment. Vaak begint het met een onenigheid tussen mensen. De communicatie tussen de partijen neemt langzaam af. En als ze  met elkaar in gesprek gaan, hebben ze vaak al een eigen beeld gevormd over het gedrag (en de “schuld”) van de ander. Echt luisteren naar elkaar wordt steeds lastiger en de emoties nemen toe met alle gevolgen van dien.

Bij echtscheiding merk ik vaak dat de scheidende ouders op verschillende golflengtes zitten. De één denkt al aan een toekomst na de scheiding terwijl de ander verrast is door het feit dat hij/ zij ineens in een eigen echtscheiding is verwikkeld.

Bij een echtscheiding of ander conflict is een gesprek tussen partijen juist dan heel belangrijk. Een gesprek waarbij de verschillende inzichten besproken kunnen worden en men zich in een vertrouwde omgeving kan uitspreken met de wens er samen op een goede manier uit te komen.

Mijn insteek bij mediation is:
“Hoe nu verder op een manier die voor beiden acceptabel is”.
Ook heel belangrijk is de vraag: “Hoe is het conflict eigenlijk ontstaan?”
Verrassend is het iedere keer weer dat de mensen die bij je aan tafel zitten, verschillende antwoorden geven op die laatste vraag.

Je in een vertrouwde omgeving kunnen uitspreken, naar elkaar luisteren (vaak weer voor het eerst na lange tijd) maar vooral ook onjuistheden en aannames uit de wereld helpen, geeft verheldering, opluchting en maakt de weg vrij om het conflict op te lossen.

Samen met mijn echtgenote Jolanda te Hennepe-Mulder run ik een mediationpraktijk.

Ik ben geboren en getogen in de Achterhoek. Na de HBO-opleiding bouwkunde en de Hogere Landbouwschool heb ik vele jaren ervaring als leraar en leerlingbegeleider aan een grote scholengemeenschap.

Gespecialiseerd in mensen met  ADHD, PDD-Nos en Autisme.

Als familiemediator gespecialiseerd in het volledig verzorgen van de (echt)scheiding (boedelscheiding, ouderschapsplan, alimentatieberekening etc.)
Mfn Geregistreerd Mediator/ Geregistreerd Familiemediator
Ingeschreven als rechtbank mediator te Arnhem, Zutphen en Almelo en aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand hetgeen betekent dat ik voor u een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand) kan aanvragen als uw inkomen beneden een bepaalde grens ligt en u een mediator nodig heeft.

Zoek een mediator in de buurt