ArchiefMediators moeten scheiden

 • Notarissen: “veranker mediation in de wet”

  05 juni 2019

   notarissen Donderdag 23 mei spraken notarissen hierover tijdens een bijeenkomst bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Naast het notariaat zaten ook onder andere de Raad voor de rechtspraak,... Lees verder »

 • Huizenprijs hindernis bij scheiding

  15 april 2019

  Uitkopen ex vaker problematisch

  Huizenprijs hindernis bij scheiding

  De stijgende huizenprijzen leveren problemen op voor stellen die uit elkaar gaan. Het wordt door de situatie op de woningmarkt te duur om de... Lees verder »

 • Uit de praktijk van een mediator

  26 februari 2019

  Hans belt met een mediator. Hij wil scheiden van zijn vrouw Marie en wil dat op een nette manier regelen. Een week later komen beiden bij de mediator op kantoor.... Lees verder »

 • Geboortecijfer

  31 januari 2019

  Het aantal geboorten vanaf de recessie in 2008 daalt, volgens Jan Latten, hoogleraar sociale demografie) in het bericht van Trouw, 9 november 2018. Wat heeft dit demografisch feit nu met... Lees verder »

 • (Familie)opstellingen bij mediation

  02 juli 2018

  (Familie)opstellingen Het einde van een relatie wordt vaak gekenmerkt door veel verwijten en hoog oplopende emoties. Vaak begrijpen de toekomstige ex-echtelieden... Lees verder »

 • ‘Wij moeten scheiden’

  05 december 2017

  Met die mededeling meldt zich regelmatig een stel. Het ene stel is lang met elkaar getrouwd, het andere stel woont nog samen (al dan niet met een samenlevingsovereenkomst) en nog... Lees verder »

Zoek een mediator in de buurt