Uit elkaar?
leg eens aan
bij een mediator!

Ander licht op zaken?

Universiteit Utrecht bezig met een grootschalig onderzoek naar gezinsrelaties en de interactie tussen gezinsleden na een scheiding

T
E

uUniversiteit Utrecht bezig met een grootschalig onderzoek naar gezinsrelaties en de interactie tussen gezinsleden na een scheidingniversiteit Utrecht

Beste ouders, 

Mijn naam is Femke Degeling. Op dit moment ben ik vanuit de Universiteit Utrecht bezig met een grootschalig onderzoek naar gezinsrelaties en de interactie tussen gezinsleden na een scheiding. Informatie over het onderzoek kunt u vinden op:
https://www.uu.nl/onderzoek/gezinsrelaties-na-scheiding. Voor een landelijk onderzoek vanuit de Universiteit Utrecht zijn wij op zoek naar gescheiden gezinnen die mee zouden willen werken! Jaarlijks maken in Nederland zo’n 70.000 kinderen een scheiding van hun ouders mee. In hoeverre kinderen problemen ontwikkelen kan van kind tot kind verschillen. 

Met het onderzoek ‘Gezinsrelaties na scheiding’ van de Universiteit Utrecht willen we meer te weten komen over veranderingen binnen gezinnen na scheiding en wat dit betekent voor de ontwikkeling van kinderen. Deze informatie kan bijdragen aan een betere ondersteuning voor gezinnen die te maken krijgen met een scheiding. 

Daarom roepen we gezinnen op om deel te nemen aan ons onderzoek! We kijken hierbij naar de rol van alle gezinsleden (ouders en eventueel broers en zussen als die er zijn) en hun onderlinge relaties. Kinderen krijgen een beloning voor deelname en vinden het over het algemeen leuk of zelfs fijn om mee te doen aan dit soort onderzoek. U hoeft voor het onderzoek niet naar Utrecht te komen. 

Bent u korter dan anderhalf jaar uit elkaar of gaat u bijna apart wonen en heeft u minstens één kind tussen de 8 en 16 jaar? Meld u aan voor ons onderzoek! Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen zien we graag beide ouders, maar deelname is ook mogelijk als één ouder mee wil doen. Indien beide ouders meedoen dan hoeven zij niets gezamenlijk te doen, er worden aparte afspraken gemaakt. Aanmelden kan via:

https://www.uu.nl/onderzoek/gezinsrelaties-na-scheiding 

Alvast bedankt! 

Met vriendelijke groet, 

Femke Degeling

Bij ouders en kinderen die Mediators Collectief (een landelijk samenwerkingsverband van MfN registermediators) begeleidt en ondersteunt, zal bovenstaand onderzoek ook onder de aandacht worden gebracht. 

Terug naar nieuwsoverzicht »

Zoek een mediator in de buurt

Inschrijven voor de nieuwsbrief