Uit elkaar? Leg aan bij een mediator! Online mediation en Outdoor mediation voor uw en onze veiligheid!

Ander licht op zaken? Online mediation en Outdoor mediation voor uw en onze veiligheid!

Het Mediators Collectief training, 4 november 2019

Nog slechts enkele plaatsen beschikbaar! Vermogensafwikkeling

Vermogensafwikkeling bij echtscheiding

o.l.v. Drs. Jasper Horsthuis MFP

Vermogensafwikkeling bij echtscheiding

Complex proces

Bij iedere scheiding zal aandacht moeten worden besteed aan de vermogensafwikkeling. Dit blijft een complex proces. In de bijeenkomst van 4 november 2019 wordt daarom eerst de belangrijkste basis van het relatievermogensrecht besproken.

3 stappenplan

Aan de hand van een 3 stappenplan wordt vervolgens in groepen een vermogensopstelling gemaakt. Deze wordt daarna besproken. In de middag wordt stilgestaan bij huwelijkse voorwaarden en verrekenbedingen. Ook hier zal eerst aandacht worden besteed aan de theorie waarna aan de hand van een 8 stappenplan in groepen een vermogensopstelling wordt gemaakt. Deze wordt vervolgens besproken. Bij deze bijeenkomst zullen we naast de civiele bril ook met fiscale ogen kijken naar de vermogensopstelling. Door het volgen van deze dag krijg je een betere basis om jouw cliënten op een gestructureerde manier te begeleiden bij de vermogensafwikkeling. Hierdoor wordt de kans fouten kleiner gemaakt en zal de kwaliteit van de dienstverlening toenemen. Het spreekt voor zich dat tijdens de dag steeds de koppeling naar de praktijk wordt gemaakt en dat er voldoende ruimte is voor praktijkvragen.

Docent

Drs. Jasper Horsthuis MFP
Jasper is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daar behaalde hij in 2011 zijn Master in Financial Planning (MFP) en in 2012 zijn Master in Verzekeringskunde (MSc). Zijn scriptie ging over de kwaliteit van scheidingsbegeleiding in Nederland. Jasper verzorgt diverse opleidingen zoals de opleiding Register Financieel Echtscheidingsadviseur. In 2016 en 2017 is hij door de Nederlandse Vereniging van Hypothecaire Planners uitgeroepen tot docent van het jaar.

Datum

4 november 2019 (9:30 – 16:00 uur), inloop vanaf 9:15 uur

Locatie

De Stolp, Violierenplein 101 te Apeldoorn

PE

6 MfN PE-punten

Kosten

395 euro excl. BTW, incl. lunch

Opgave

Het Mediators Collectief
T 085 – 1307467
E info@mediatorscollectief.nl

Zoek een mediator in de buurt