Is mediation wat voor ons?

Mediation iets voor ons?

persoon die omvallende dominostenen tegenhoudt
Wat ga je doen bij een conflict met familie of collega‘s en jullie komen er niet onderling uit? Of als jij en je partner willen scheiden? In al deze gevallen hebben jullie iemand nodig om het gesprek aan te gaan of de scheiding / samenwerking (juridisch) af te sluiten.

Jullie kunnen een advocaat of een mediator inschakelen. Waar jullie voor kiezen is afhankelijk van het resultaat dat jullie willen bereiken, maar ook van in hoeverre jullie het heft in eigen handen willen houden.

Wil je beiden -in welke vorm dan ook- verder met elkaar?
Denk bijvoorbeeld aan een familieruzie, waarbij iedereen uiteindelijk met kerst weer gezamenlijk aan tafel wil zitten. Of dat je als partners uit elkaar wilt gaan, maar verbonden blijft als ouders. Ook in het geval dat je op je werk hinder ondervindt in de samenwerking met je collega en je wilt onderzoeken of het kan worden hersteld en anders aan een net afscheid kan worden gewerkt.

Een advocaat aan je zijde hebben, kan je het gevoel van kracht geven. Hij staat achter je en komt volledig voor jouw belangen op. Ook zal een advocaat je adviseren, gaan bemiddelen, voor jou onderhandelen en eventueel procederen als het een juridische zaak wordt. Als de partijen niet meer bereid zijn om met elkaar te communiceren, dan is het inschakelen van een advocaat en daarmee de gang naar de rechter vaak nog de enige mogelijkheid.

Zijn jullie beiden bereid om met elkaar in gesprek te gaan en te onderzoeken naar de mogelijkheden om jullie conflict op te lossen, dan is mediation hier een goed middel voor. Wanneer jullie kiezen voor mediation, dan wordt dan ook een actieve inzet van jullie beiden verwacht.
De mediator zorgt samen met jullie ervoor dat het conflict wordt besproken. Hierbij wordt stilgestaan bij het heden, verleden, maar bovenal de toekomst! Ieders gevoelens, wensen en belangen worden besproken. Samen naar de toekomst kijkend onderzoeken de partijen welke oplossingen voor hun toekomstige relatie werken, waarbij rekening wordt gehouden met elk belang.
Deze oplossingen werken veelal beter voor jullie, dan een opgelegde oplossing van bijvoorbeeld een rechter of van uitonderhandelde advocaten. Bij mediation houdt je het heft volledig in eigen hand en beslissen jullie, na beiden volledig te zijn geïnformeerd, samen hoe jullie oplossingen en afspraken worden vormgegeven.

Bij Het Mediators Collectief zijn alle mediators gecertificeerd en aangesloten bij het MfN (Mediatorsfederatie Nederland) en dus gediplomeerde mediators die de partijen begeleiden in zowel de emotionele, juridische, fiscale als financiële elementen van een conflict, scheiding of exit-mediation*. 

Heb jij na het lezen hiervan nog steeds de vraag of mediation jou kan helpen met jouw familie-, arbeidsconflict of scheiding? Neem dan gerust vrijblijvend via de mail of telefonisch contact met ons op.

* dit is een arbeidsmediation waarbij de partijen uit elkaar gaan.

Delen

een man en een vrouw zitten tegenover elkaar op een stoel in een zo goed als leeg huis
01 mei, 2024
Waar loop je tegenaan als je als informeel samenwoners (niet getrouwd, geen geregistreerd partnerschap) geen samenlevingscontract hebt opgesteld en uit elkaar wilt gaan?
duim die naar beneden wijst op een baby blauwe achtergrond
14 apr., 2024
Effectieve stappen voor werkgevers bij disfunctionerende werknemers
De woorden 'Wet Verbetering Poortwachter' op een licht- en donkerroze achtergrond
28 mrt., 2024
Welke verantwoordelijkheden heb je als werkgever en als werknemer bij de Wet Verbetering Poortwachter? Lees het hier:
Share by: